Pui Tikka Masala – reteta indiana delicioasa

Printeaza

Pui Tikka Masala – reteta indiana delicioasa din: piept de pui, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, iaurt, coriandru, chimen, curcuma, sare, suc de lamaie.

Există diferite povești și teorii despre cum a fost creat acest fel de mâncare, dar cea mai populară spune că un bucătar indian a combinat bucătăria indiană tradițională cu gusturile britanice și a creat acest fel de mâncare delicios.

Tikka Masala a devenit rapid populară în Regatul Unit și în întreaga lume, fiind unul dintre cele mai populare feluri de mâncare

retete

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui fără piele, tăiat în bucăți mici
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 bucățică de ghimbir proaspăt, ras
  • 1 ardei iute roșu, tăiat mărunt
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 cană de iaurt grecesc
  • 1/2 linguriță de coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță de chimen măcinat
  • 1/2 linguriță de curcuma
  • 1/2 linguriță de sare
  • sucul de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, amestecați iaurtul grecesc, coriandrul măcinat, chimenul măcinat, curcuma și sare.

Adăugați bucățile de pui și amestecați bine. Lăsați la frigider pentru cel puțin o oră, dar ideal ar fi să lăsați peste noapte.

Într-o tigaie mare, încingeți uleiul vegetal la foc mediu și adăugați ceapa. Gatiti timp de 5-6 minute pana cand ceapa devine translucida.

Adăugați usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute și mai gatiti timp de încă 2 minute. Adăugați pasta de tomate și gatiti timp de încă 2-3 minute.

Adăugați bucățile de pui marinate și prăjiți timp de 5-7 minute sau până când puiul este gătit bine.

Adăugați sucul de lămâie și mai gătiți timp de încă 1-2 minute. Serviți cu orez fiert și/sau pâine naan proaspătă.

 

 

Poftă bună!

 

 

 


poate te intereseaza si:

retete

Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala din: piept de pui, iaurt, suc de lamaie, ghimbir, usturoi, coriandru, turmeric, chimen, sare, piper, ulei de cocos, ceapa, rosii, lapte de cocos Istoria Tikka Masala este destul de controversată, dar se crede că acest fel de mâncare a fost creat în Regatul Unit în anii 1960. Există diferite povești și teorii […]

 

Pui tikka masala

Reteta zilei: Pui Tikka Masala

Reteta zilei: Pui Tikka Masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii, patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Se spune […]

 

retete

Pui Tikka – Chicken tikka

Pui Tikka – Chicken tikka – usor de preparat din: iaurt, usturoi, ghimbir, ceapa, pudra de chili, coriandru, sare, piept de pui, ceapa verde, rosii, coriandru proaspat. A nu se confunda cu pui tikka masala , care este un curry care folosește bucăți de pui tikka. Pui Tikka este un preparat indian tradițional din carne […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.