Pui cu vin alb

Printeaza

Pui cu vin alb  din: pui, ulei, vin, bulion, sare.

Ingrediente:Puiul Maritei

  • 1 pui (întreg, sau părţi ale puiului – pulpe, ciocănele, spate de pui etc.)
  • 2-3 linguri ulei (untură sau unt)
  • 1 pahar vin alb
  • 5-6 linguri cu vârf bulion
  • sare

 

Mod de preparare:

Puiul se curăţă şi se tranşează în 6-8 bucăţi, cam de aceeaşi mărime. Intr-o tigaie mai mare se pune la foc, mai viu la început şi mai domol după aceea, grăsimea, apoi bucâţile de pui, sărate, care urmează a fi prăjite.

Când puiul s-a rumenit, se adaugă vinul şi, după câteva minute, şi bulionul (sos de tomate). Tigaia se mai ţine la foc mic, cam 5-10 minute, apoi puiul poate fi servit, cu salată de ardei copţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.