Pui condimentat şi legume la grătar

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de Pui condimentat şi legume la grătar din: patrunjel, usturoi, paprica dulce, ulei de masline, chimion, scortisoara, piepr de pui, dovlecei si vinete.

Ingrediente:Pui condimentat şi legume la grătar

  • 3 linguri de pătrunjel proaspăt
  • 1 lingură de usturoi pisat
  • 1 lingură de paprica dulce
  • 2 linguriţe de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de chimion
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 700 g de piept de pui dezosat, fără piele
  • 350 g de dovlecei medii, tăiaţi pe lungime cu grosimea de circa 1/2 cm
  • 350 g de vinete mici, tăiate

 

Mod de preparare:

Amesteca pătrunjelul, usturoiul, paprica, chimionul, uleiul, scorţişoara, 1/2 linguriţă de sare de mare şi 1/4 linguriţă de piper negru, astfel încât să formeze o pastă. Unge puiul cu acest mix. Acoperă-l şi lasă-l deoparte 15 minute.

Pune în tigaia grill puţin ulei şi setează temperatura la intensitate medie. Unge legumele cu ulei de măsline şi presară 1/2 linguriţă de sare de mare şi 1/2 linguriţă de piper negru. Pune-le în tigaie.

Frige legumele şi puiul pe grătar, întorcându-le pe fiecare parte, până capătă o culoare maronie şi se pă­trund complet, aproximativ 7-10 minute pentru legume şi 17 minute pentru carne.  Inainte de tranşare, lasă puiul la răcit timp de 5 minute. Apoi pune-l pe farfurie alături de legume.

Pui condimentat şi legume la grătar

Pui condimentat şi legume la grătar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.