Prajiturele cu martipan

Printeaza

Prajiturele cu martipan din: miere, zahar, unt, faina, oua, nuca, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:Prajiturele cu martipan

  • 1 cană cu miere
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 lingură cu unt
  • 1 lingură cu făină
  • 4 ouă
  • 250 g nucă măcinată
  • scorţişoară şi cuişoare măcinate pulbere (1 lingură)
  • 1 praf de copt
  • răzătură de portocală şi lămâie în amestec
  • sare

 

Mod de preparare:

Punem mierea într-un vas emailat cu pereţi înalţi şi aşezăm vasul pe foc. Când mierea dă în clocot adăugăm zahărul şi făina pusă îrn ploaie.

Omogenizăm folosind lingura de lemn, tragem vasul de pe foc şi-l aşezăm pe un fund de lemn, apoi punem în aluatul dulce: 200 g; nucă măcinată, scorţişoară cu pulberea de cuisoare, răzătură de lămâie şi portocală, praful de copt stins cu oţet şi gălbenuşurile de ou.

Obţinem un aluat ferm, peste care adăugăm albuşurile bătute spumă tare. Frământăm cu mâna 5 min, întindem foaie subţire de 0,4 cm şi tăiem forme cu paharul şi cuţitul pentru a avea diversitate.

Batem spumă albuşurile într-o farfurie, amestecăm cu nuca rămasă (2 linguri), trecem prăjiturelele prin amestec şi le punem pe tava unsă cu unt.

Coacem la foc tare 15 minute, scoatem marţipanul pe platouri, lăsăm să se răcească.

Prăjiturile care conţin praf de copt sau amoniac nu se consumă decât reci, la 4-5 ore după ce au fost scoase din cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.