Prajiturele cu orez

Printeaza

Prajiturele cu orez din: orez brun, supa de legume, ceapa, usturoi, condimente, cimbru, sare, sos iute, mustar dijon, fasole, pesmet, ulei, felii de lamaie.

retete

Ingrediente:

  • 100 gr orez brun, spalat si scurs
  • 500 ml supa de legume
  • 2 cepe, tocate
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 1/2 lingurite condimente cajun plus extra pentru servire
  • 1 1/4 lingurite cimbru, tocat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 – 1 lingurita sos iute, dupa preferinta
  • 1/2 lingurita mustar dijon
  • 65 gr fasole alba, gatita si pasata
  • 60 gr pesmet
  • Ulei, dupa necesitate
  • Felii de lamaie, pentru servire

Mod de preparare:

Combinati orezul cu supa intr-o oala, aduceti la fierbere si gatiti acoperit 30-35 de minute.

Pastrati deoparte sa se raceasca.

Transferati apoi intr-un bol mare, adaugati ceapa, usturoi, condimente, cimbru, sare, sos iute si mustar.

Omogenizati bine. Incorporati fasolea si amestecati.

Adaugati pesmetul si omogenizati. Formati prajiturele si asezati intr-o tava pe hartie de copt.

Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti cate 5-6 minute pe fiecare parte.

Serviti cu felii de lamaie. Sunt suficiente pentru 2-3 portii.

Nota:

Condimentele cajun le puteti face voi:

  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita pudra de usturoi
  • 1/4 lingurita pudra de ceapa
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/8 lingurita piper
  • 1/8 lingurita chmion

Toate aceste ingrediente le amestecati si le puteti, de asemenea, depozita intr-un borcan si le puteti folosi si pentru alte preparate.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Prajiturele cu nuca de cocos

Prajiturele cu nuca de cocos din: faina pentru prajituri, zahar pudra, unt, ou, nuca de cocos, gem de zmeura. Ingrediente:  550 ml făină pentru prăjituri 120 g zahăr pudră 90 g unt 1 ou Ingrediente pentru topping: 3 ouă 80 g de nucă de cocos deshidratată 80 g nucă de cocos rasă 55 g zahăr […]

Prajiturele cu piscoturi si jeleu de coacaze

Prajiturele cu piscoturi si jeleu de coacaze din: piscoturi, faina, zahar, zahar vanilinat, coaja de lamaie, suc de lamaie, ou, unt, ulei, jeleu de coacaze, zahar pudra. Ingrediente: 4 piscoturi 180 g faina 80 g zahar 1 lingurita de zahar vanilinat coaja rasa si sucul stors de la 1/2 lamaie 1 ou 70 g unt […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.