Prajitura rapida cu marmelada

Printeaza

Prajitura rapida cu marmelada din: ou, zahar, faina, lamaie, sare, marmelada.

Ingrediente:Prajitura rapida cu marmelada

  • 4 ouă
  • 1 pahar (150 ml) ulei
  • 300 g făină
  • răzătură de lămâie sau portocală
  • sare
  • marmeladă de caise

 

Mod de preparare:

Spălăm ouăle şi le spargem în vas emailat cu gura largă sau într-un castron mare. Batem ouăle ca pentru omletă, adăugăm uleiul în reprize mici şi amestecăm energic, bătând cu o furculiţă inox.

Sărăm şi parfumăm cu răzătura de lămâie sau portocală, punem faina cernută proaspăt şi frământăm un aluat potrivit de vârtos, pe care-l întindem pe planşeul înfăinat.

Tăiem forme potrivit de mari cu gura paharului şi coacem prăjitura la foc potrivit 15-20 minute. Când le scoatem din cuptor lăsăm prăjiturile să se răcească puţin, apoi le lipim câte două cu marmeladă de caise între ele.

Le servim reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.