Prajitura cu prune si iaurt

Printeaza

Prajitura cu prune si iaurt din: prune, iaurt, oua, faina, unt, zahar, scortisoara, praf de copt, sare.

Ingrediente:

  • 300 g prune
  • 200 ml iaurt
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 50 g unt topit
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se omogenizează iaurtul cu ouăle şi untul topit, folosind telul. Se adaugă zaharul, sarea şi scorţişoara şi se amestecă din nou să se dizolve zahărul.

Se pune făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează aluatul cu o lingură sau o spatulă, până la obţinerea unei creme groase.

Se toarnă aluatul în tavă. Deasupra se aşază jumătăţile de prune cu coaja în sus. Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până începe să se rumenească deasupra.

Prăjitura se taie mai uşor şi mai frumos când este rece. Se pudrează cu pesmet amestecat cu scorţişoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.