Prajitura fina din aluat cu cartofi

Printeaza

Prajitura fina din aluat cu cartofi din: cartofi, oua, lamaie, rom, zahar, smantana, praf de copt, sare, pesmet, unt.

Ingrediente:Prajitura fina din aluat cu cartofi

  • 500 g cartofi
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu răzătură de lămâie
  • 2 linguri cu rom
  • 1 pahar mare cu zahăr
  • 1 pahar mijlociu cu smântână
  • 1 praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 4 linguri cu pesmet
  • 4 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii 25 minute la foc iute, răciţi-i şi curăţaţi-i de coajă, apoi farâmaţi-i cu furculiţa inox şi amestecaţi-i cu 3 linguri de unt.

Bateţi amestecul cu furculiţa, adă­ugând 1 pahar mic cu apă fierbinte, săraţi amestecul, puneţi praful de copt. Faceţi o cremă din: 3 gălbenuşuri crude, zahăr tos, 2 linguri cu pesmet şi smântână.

Frecaţi crema, folosind o lingură de lemn, până când nu se mai simt cristalele de zahăr în cremă. Parfumaţi cu rom şi răzătură de lămâie.

Amestecaţi cu atenţie piureul de car­tofi cu crema obţinută, subţiaţi cu albuşurile bătute spumă, omogenizaţi.

Ungeţi cu unt o formă mare de cozonac, tapetaţi cu pesmetul rămas, puneţi în formă aluatul de cartofi şi cremă, coaceţi prăjitura 35 min la 200° C.

Răciţi în tavă 15 min, apoi tăiaţi prăjitura şi serviţi-o călduţă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.