Prajitura cu prune si vanilie

Printeaza

Prajitura cu prune si vanilie din: unt sau margârină, unt, faina, praf de copt, oua, zahăr, aromă de vanilie, prune, zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Ingrediente pentru aluatul sfărâmicios:Prajitura_cu_prune_si_vanilie

  • 125 g unt sau margârină
  • 100 g unt
  • 180 g făină
  • 1 linguriţă rasă praf de copt

Ingrediente pentru aluatul pufos:

  • 3 ouă
  • 200 g unt sau margarină
  • 200 g zahăr
  • 1/2 linguriţă aromă de vanilie
  • 200 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt

Ingrediente pentru decor:

  • 1 1/2 kg prune
  • 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredi­entele pentru aluatul sfă­râmicios şi frămânţi puţin aluatul pe masa de lucru, întinzi aluatul pe hârtie de copt de dimensiunea tăvii (30×30 cm), apoi îl aşezrîn tavă şi îl coci 10 minute la foc iute.

Dacă foloseşti o tavă din silicon, nu este neapărat nevoie să o tape- tezi cu hârtie de copt. Pentru blatul pufos, mixezi cu viteză maximă untul cu zahărul. La fieca­re jumătate de minut, adaugi câte un ou şi mixezi, iar la sfârşit încor­porezi esenţa şi făina cer­nută împreună cu praful de copt.

Torni aluatul peste bla­tul sfărâmicios deja copt, apoi aşezi în şiruri, pe toată suprafaţa, jumătăţi de prune, cu miezul în sus. Poţi să umpli golul din mijlocul prunelor cu zahăr sau cu nucă.

Coci prăjitura 25-30 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Când prăjitura s-a răcit complet, o pudrezi cu zahăr şj o tai în pătrate potrivite, pe care le amba­lezi individual.

Prajitura cu prune si vanilie

Prajitura_cu_prune_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.