Prăjitura cu prune si aluat făramiţat

Printeaza

Prăjitura cu prune si aluat făramiţat

O reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet.

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 400 g unt
  • sare
  • 600 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 ou
  • 1,3 kg prune
  • 4 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Puneţi, pe rând, într-un castron za­hărul, untul, 1 vârf de cuţit de sare, făina, praful de copt, scorţişoara şi oul şi amestecaţi-le bine cu mixerul.

Apoi frământaţi cu mâinile un aluat omogen. Luaţi 2/3 din aluat cu mâinile presărate cu făină şi aşezaţi-l pe o tavă, pe care, în preala­bil, aţi uns-o cu grăsime. Intindeţi aluatul, uniform, până la colţuri. Acoperiţi tava cu folie alimentară şi ţineţi-o la rece circa 1 oră.

Puneţi la frigider pentru aceeaşi perioadă şi cealaltă bucată de aluat. Intre timp, spălaţi fructele, tăiaţi-le în jumătate şi îndepărtaţi-le sâmburii. Incingeţi cup­torul la 180°C. Inţepaţi aluatul de câteva ori cu furculiţa şi presăraţi-l cu pesmet.

Aşezaţi prunele pe aluat, cu partea secţionată în sus. Fărâmiţaţi restul aluatului şi presăraţi-l peste prune. Aşezaţi prăjitura pe al doilea nivel de jos al cuptorului şi coaceţi-o circa 40 de minute.

După aceea, lăsaţi-o să se răcească şi serviţi-o, dacă doriţi, cu puţină frişca pe care o pregătiţi în prealabil. Este ideală la o ceaşcă de cafea, într-un moment de relaxare petrecut în familie sau cu prietenii.

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.