Prajitura cu migdale caramelizate

Printeaza

Prajitura cu migdale caramelizate din: ciocolata, smantana, migdale, zahar, unt.

Ingrediente:Prajitura cu migdale caramelizate

  • un pachet aluat foitaj

Pentru crema de ciocolată:

  • 200 g ciocolata amăruie
  • 200 mi smântână pentru frişca
  • 50 g migdale măcinate

Pentru decor:

  • 280 g migdale
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Aluatul de foitaj se taie în fâşii nu mai late de o palmă, care se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coc 10 minute până devin aurii-crocante, apoi se lasă la răcit.

Pentru cremă, se topeşte ciocolata ruptă cubuleţeîn smântână pentru frişca, apoi se trage de pe foc si se adau gă migdalele măcinate.

Se dă crema la rece 3-4 ore, după care se mixează.

Se pregătesc migdalele caramelizate, pentru care toate ingredientele se pun într-o tigaie si se lasă până devin maronii. Se transferă apoi pe o hârtie de copt amplasată deasupra unei folii de aluminiu.

Se lasă 10 minute să se răcească.

Pentru servit, se asază 4-5 foi de aluat coapte cu cremă de ciocolată între ele $i deasupra se pun migdalele caramelizate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.