Prajitura cu menta si crema de vanilie si capsuni

Printeaza

Prajitura cu menta si crema de vanilie si capsuni din: ouă, zahăr, ulei, faina, cacao, praf de copt, esenta de menta, lapte, amidon, zahăr, păstaie de vanilie, mascarpone, zahăr pudră, căpşuni proaspete, fulgi de ciocolată alba.

Ingrediente:Prajitura_cu_menta_si_crema_de_vanilie_si_capsuni

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • 2 1/2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguriţe esenţă de mentă

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 200 g căpşuni proaspete
  • fulgi de ciocolată albă
  • căpşuni pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle spumă, împreună cu zahărul, apoi cu uleiul. Adaugi făina, praful de copt, cacaua şi le încorporezi, iar la final torni esenţa de mentă.

Ungi o tavă mare de aragaz cu margarină, o tapetezi cu hârtie de copt şi torni compoziţia.

Nivelezi şi introduci blatul în cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatură potrivita.

Când este gata, îl scoţi şi îl laşi să se răcească. Intr-un vas amesteci amidonul, zahărul, 100 ml lapte şi seminţele de la păstaia de vanilie.

Restul de lapte îl pui la fiert cu păstaia de vanilie, iar când dă în clocot, scoţi păstaia, torni amestecul de amidon şi amesteci la foc mic, continuu, până obţii o cremă ca o budincă.

O dai deoparte, o aco­peri cu folie alimentară şi laşi să se răcească.

Mixezi mascarponele cu zahărul pudră şi încorporezi crema de vanilie rece, lingură cu lingură.

Speli căpşunile, le tam­ponezi cu un şerveţel, îndepărtezi codiţele şi tai bucăţi potrivite.

Le încorporezi şi pe acestea în cre­mă, cu o paletă de silicon.

Cu un decupator pătrat sau rotund din inox, decupezi blatul. Vei obţine 16 prăjituri.

Faci un sirop dintr-o cană de apă, 2 linguri de zahăr, 4-5 fâşii de coajă de lămâie, pe care îl fierbi 3-4 minute, apoi îl laşi să se răcească. însiropezi fiecare bucăţică de blat.

Pui iarăşi decupatorul din inox, aşezi la bază un pătrat de blat însiropat, pui. cam 3/4 din cremă şi deasupra alt blat însiropat.

Cu degetul împingi uşor, să iasă prăjitura din decu­pator.

La fel procedezi cu tâate celelalte bucăţi. După ce termini, le dai la rece, apoi le decorezi cu fulgi de cioco­lată albă şi căpşuni.

Prajitura cu menta si crema de vanilie si capsuni

Prajitura_cu_menta_si_crema_de_vanilie_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.