Prajitura cu crema de miere si migdale

Printeaza

Prajitura cu crema de miere si migdale din: faina, unt, apa, sare. migdale, miere, smantana, oua, lapte, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura cu crema de miere si migdale

  • 250 g făină de grâu
  • 150 g unt
  • 1 pahar apă
  • sare

Crema:

  • 10 linguri migdale
  • 5 linguri miere
  • 3 linguri smântână
  • 2 ouă
  • 2 pahare lapte dulce
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Din faină, unt, apă şi sare se pregăteşte un aluat şi se aşiează într-o tavă de cuptor, având grijă să se acopere şi marginile.

Se omogenizează migdalele bine pisate, mierea, smântână, oul bătut şi laptele. Se toarnă peste aluat şi se introduce la cuptor, la foc mic.

Se amestecă zahărul pudră cu coaja rasă de lămâie şi se pressară peste prăjitură, imediat ce s-a scos de la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.