Prajitura cu ciocolata si cirese

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata si cirese din: ciocolata, oua, smantana, unt, zahar fin, faina, praf de copt, pudra de cacao, coniac si cirese in lichior.

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata si cirese

  • 300 g ciocolata obisnuita
  • 4 oua, albusurile searata de galbenusuri
  • 150 ml de smantana pentru frisca

pentru blatul de ciocolata:

  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata obisnuita, tocata
  • 2 oua
  • 125 g zahar fin
  • 50 g faina normala
  • 1/2 lingurite praf de copt
  • 15 g pudra de cacao
  • 3 linguri coniac sau lichior de cirese
  • 250 g cirese in lichior, taiate jumatati

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 C/gaz4. Se tapeteaza cu o hartie de copt o forma rotunda de tort, cu diametru de 22 cm si fund detasabil. Se topesc laolalta untul si ciocolata intr-un castron asezat deasupra unei craticioare cu apa care fierbe. Se raceste temperatura camerei.

Se bat ouale si zaharul, pana ce compoziţia este deschisă la culoare şi s-a îngroşat. Se încorporează amestecul de ciocolată în cel de ouă, apoi se cern deasupra făina, praful de copt şi cacaua şi se amestecă. Se toarnă compoziţia în formă şi se coace 15-20 de minute sau până ce suprafaţa a crăpat, dar miezul este încă moale.

Se răceşte complet în formă, apoi se scoate şi se îndepărtează hârtia de copt. Se tapetează forma din nou, cu folie alimentară, se răstoarnă blatul înapoi în formă şi se presează cu degetele. Se înţeapă pe toată suprafaţa cu un beţişor de ornat cocteiluri (sau cu o scobitoare), apoi se toarnă lichiorul cu lingura. Se adaugă un strat de jumătăţi de cireşe, cu partea tăiată în jos.

Pentru spumă, se topeşte ciocolata în cuptorul cu microunde sau într-un castron aşezat deasupra unei crăticioare cu apă clocotită, apoi se răceşte. Se bat gălbenuşurile. Se bate smântână până devine frişcă şi se adaugă gălbenuşurilor, apoi se amestecă uşor în ciocolata topită şi răcită. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în amestecul de ciocolată.

Se întinde compoziţia peste blatul de ciocolată şi cireşe, se nivelează, apoi se pune în frigider şi se lasă la răcit 4 ore.

Prajitura cu ciocolata si cirese

Prajitura cu ciocolata si cirese

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu cirese si ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.