Placintele cu branza de oi

Printeaza

Placintele cu branza de oi din: lapte acru, ulei, drojdie, zahar, sare, faina, branza, oua, zahar pudra.

Ingrediente:Placintele cu branza de oi

Pemtru aluat:

  • 1 cană cu lapte acru
  • 1/2 cană cu ulei
  • 1 lingură cu drojdie de bere
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu sare
  • 500 g făină

Umplutura:

  • 400 g brânză frământată de oi sau telemea de vacă dată pe râzătoare
  • 3 ouă
  • 1 pahar cu zahăr
  • 1 cană cu ulei
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Turnaţi laptele acru (sau iaurt, sau zer, sau lapte dulce) şi uleiul, într-o oală mică, bateţi spumă folosind o furculiţă inox, amestecaţi cu drojdia peste care aţi pus sare şi.două linguri cu zahăr. Amestecaţi omogen şi aţi obţinut un lichid gros.

Omogenizaţi, turnaţi faina în ploaie şi amestecaţi cu furculiţa. Obţineţi un aluat molicel. Lăsaţi la dospit. Pregătiţi umplutura: amestecaţi brânza sărată cu 3 ouă întregi şi 1 pahar de zahăr. Omogenizaţi.

Intindeţi o foaie mare pe planşeul înfainat, tăiaţi pătrate cu latura de 6-7 cm, puneţi umplutura, îndoiţi foaia şi apăsaţi marginile. Procedaţi astfel până terminaţi aluatul şi umplutura, apoi rumeniţi plăcinţelele în ulei încins.

Scoateţi pe şerveţele de hârtie, treceţi-le pe platou, pudraţi cu zahăr pudră.

Serviţi plăcintele calde lângă must.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.