Branza Dolcelatte

Printeaza

Branza Dolcelatte

Branza DolcelatteDolcelatte este un sortiment de brânză creat de compania italiană de lactate Galbani, ca versiune mai delicată a mult mai celebrei Gorgonzola. Numele său înseamnă „lapte dulce”, sugerând astfel gustul relativ delicat. De obicei nu are decât urme vagi de mucegai albastru şi un gust subtil de smântână.

Dolcelatte este o brânză fabricată din lapte de vacă, şi anume de la un singur muls, spre deosebire de alte brânzeturi care se fabrică în mod tradiţional din lapte de la mai multe mulsuri. Este o brânză nedegresată, cu aproximativ 50% grăsime, care se lasă la maturat între opt si douăsprezece săptămâni, pentru a dobândi consistenţa si gustul specific. Textura este întotdeauna moale, iar brânza poate fi folosită la salate, alături de prosciutto, sau ca desert alături de un platou cu fructe, în Italia, este foarte apreciată în combinaţie cu smochine proaspete.

Dolcelatte este o marcă înregistrată a companiei Galbani, însă brânzeturi similare sunt fabricate şi de alte firme concurente. Una dintre ele este Dolceverde. Firma Galbani produce, de asemenea, un sos moale şi cremos, numit Cremoso, care se mănâncă împreună cu legume proaspete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.