Placinta scoica cu carne

Printeaza

Placinta scoica cu carne din: foi, apa, ulei, galbenus de ou, iaurt, carne tocata, ceapa, ardei capia, rosie, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Placinta_scoica_cu_carne

  • un pachet de foi
  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri de iaurt

pentru umplutura:

  • 250 g de carne tocat
  • o ceapa tocata
  • un ardei capia, taiat cubulete
  • o rosie, taiata cubulete
  • sare, piper, dupa gust
  • o lingura de ulei

 

Mod de preparare:

Se caleste ceapa impreuna cu ardeiul, se adaugi carnea, cand e aproape gata se adaugi si rosia, taiati cubulete. Se gateste pana ce toati zeama lasata se evapora. Se asezoneaza cu sare si piper.

Se amesteca prin agitare apa cu uleiul, intr-un borcan cu capac. Foile se intind si se taie in 4. Se iau, pe rand, cate un sector de cerc rezultat, se unge cu amestecul de apa si ulei si se strange ca o armonica, pornind din varf spre mijlocul arcului de cerc.

Se asaza fiecare placinta in tava captusita cu hartie de copt, cu partea terminala a ruloului in jos, pentru a nu se desface la copt. Se ung cu galbenusurl amestecat cu cele 2 linguri de iaurt. Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

Placinta scoica cu carne

Placinta_scoica_cu_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.