Placinta delicioasa de caise

Printeaza

Placinta delicioasa de caise din: faina, zahar, unt, apa rece, sare, caise, zahar.

Ingrediente:Placinta_delicioasa_de_caise

pentru aluat:

  • 175 g faina
  • o lingurita zahar
  • 110 g unt
  • 30-60 ml apa rece
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 600 g caise
  • 65-100 g zahar
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina, sarea Si zahărul. Se pune si untul tăiat bucăţele, se desface cu degetele şi se toarnă, apoi, încet, 30 ml apă. Se amestecă si, dacă mai este nevoie, se adaugă restul de apă. Se pune aluatul pe masă, se frământă un pic, se acoperă cu folie de plastic si se dă la rece pentru o oră.

Caisele spălate şi desfăcute în două se amestecă cu zahăr şi praful de sare si se lasă aşa. Aluatul se întinde într-o foaie sub­ţire, care se transferă în tava de copt tape­tată cu hârtie $i marginile se lasă să cadă peste bordură. Se pun caisele lăsând un pic de spaţiu până la marginea aluatului.

Aluatul se pliază peste caise si se dă la cuptor pentru 35-45 de minute, până ce devine auriu. Se lasă să se răcească în tavă.

Placinta delicioasa de caise

Placinta_delicioasa_de_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.