Placinta cu ton, ardei si vinete

Printeaza

Placinta cu ton, ardei si vinete din: făină, sare, oua, apa, ulei, ton în suc propriu, ardei graşi de culori diferite, vânătă, usturoi, ceapă, bulion, sare, piper.

Placinta_cu_ton_ardei_si_vinete

Ingrediente:

  •  300 g făină
  • sare
  • 1 ou
  • 120 ml apă
  • 50 ml ulei

Pentru umplutură:

  • 150 g ton în suc propriu
  • 2 ardei graşi de culori diferite
  • 1/2 vânătă
  • 1/2 dovlecel
  • 5 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 200 ml bulion
  • 4 linguri ulei
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară se clocotesc apa, uleiul şi un praf de sare. Se ia de pe foc şi se pune făina. Se amestecă, se adaugă oul şi se frământă. Se pune aluatul 30 de minute la frigider.

In ulei încins se pun toate legumele mărunţite, sare, piper. După ce s-au călit, se pune bu­lionul şi se mai lasă 10-minute.

Aluatul se împarte în două. O parte se pune într-o formă tapetată cu hârtie. Se adaugă tonul, apoi legumele călite, se acoperă cu a doua parte a aluatului, se unge cu gălbenuş si se coace.

Placinta cu ton, ardei si vinete

Placinta_cu_ton_ardei_si_vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.