Placinta cu pui si bacon

Printeaza

Placinta cu pui si bacon din: faina, ulei, drojdie, unt, carne de pui, bacon, ficatei, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu pui si bacon

Aluat:

  • 750 g făină
  • 250 ml ulei
  • 20 g drojdie
  • 1 pahar apă minerală

Umplutură:

  • 1,500 g carne de pui
  • 300 g bacon
  • 5 ficăţei de pui
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din 500 g făină, 175 ml ulei, apă minerală, drojdie şi puţină sare. Se dă la frigider. Restul de făină şi ulei se freacă puţin până se obţine o cremă mai groasă.

Se întinde aluatul, se acoperă cu un strat din compoziţia de ulei şi făină, se rulează şi se taie în două părţi inegale, care se introduc la frigider.

Pentru umplutură, se taie carnea de pui şi şunca cubuleţe şi se prăjesc în ulei încins. Se dau prin maşina de tocat ficăţeii, apoi se amestecă cu oul, carnea de pui şi baconul, sare şi piper.

Se unge cu unt o tavă, se întinde bucata de aluat mai mare, depăşind pereţii tăvii. Se pune umplutura şi se acoperă cu a doua foaie. Se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, se dă la cuptorul preîncălzit şi se lasă până se rumeneşte frumos.

Se serveşte cu smântână sau salată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.