Placinta cu mere, stafide si nuci

Printeaza

Placinta cu mere, stafide si nuci din: zahar, ulei, oua, apa minerala, praf de copt, faina, mere, nuci, stafide, scortisoara.

Ingrediente:Placinta cu mere, stafide si nuci

Pentru aluat (o tava mare):

  • 21 linguri zahăr
  • 21 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 21 linguri apă minerală
  • un plic praf de copt stins în zeamă de lămâie
  • făină cât cuprinde

Pentru umplutură:

  • un kg mere
  • 6 linguri zahăr
  • o mână nuci mărunţite
  • stafide
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Pentru cocă, zahărul, uleiul şi ouăle bătute se amestecă bine într-un vas mare.

Se adaugă apa minerală, praful de copt stins în zeama de lămâie şi făină cât cuprinde, până se obţine un aluat omogen care nu se mai lipeşte de mâini. Coca obţinută se împarte în două.

Pentru umplutură, se dau merele pe răzătoarea mare şi se scurg bine de suc. Se amestecă bine cu zahărul, nucile mărunţite, stafide şi scorţişoară, după gust.

Din aluat se întind două foi. Prima se aşază în tava unsă cu unt, peste aceasta se întinde umplutura care se acoperă cu cealaltă foaie.

Plăcinta se lasă la cuptor 40-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.