Placinta cu cartofi si telina

Printeaza

Placinta cu cartofi si telina din: cartofi, telina, mar copt, oua, cascaval, ceapa, unt, sare, piper, unt.

Ingrediente:Placinta cu cartofi si telina

  • 650 g cartofi făinoşi
  • 350 g rădăcină de ţelină
  • un măr copt
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g caşcaval ras
  • o ceapă
  • o lingură de unt
  • un praf de sare
  • piper măcinat
  • unt topit pentru prăjit
  • 4 fire de ceapă verde tocată

 

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau pe răză­toarea mare. La fel se procedează cu ţelina, amestecând-o apoi cu cartofii. Se curăţă mărul şi se dă pe răzătoarea mică, peste le­gume.

Gălbenuşurile amestecate împreună cu caşcavalul ras se toarnă peste cartofi, ţelină şi mărul ras. Separat, se toacă ceapa mărunt, se căleşte într-o linguriţă de unt, apoi se adaugă peste celelalte legume. Se potriveşte de sare şi piper.

Se pune untul să se încingă în tigaie, se iau cu lingura porţii egale de legume şi se prăjesc. Când sunt gata, se scot pe o farfurie fierbinte şi se deco­rează cu ceapă verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.