Placinta cu carne de vita si bere

Printeaza

Placinta cu carne de vita si bere din: carne de vita, sare de mare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, morcov, tulpini de telina, radacina de pastarnac, rozmarin, cimbru, dafin, bere, rosii pasate, aluat, ou.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_vita_si_bere

  • 700 g carne de vita taiata cubulete
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 tulpini de telina
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 legatura verdeturi (rozmarin, cimbru, dafin)
  • 500 ml bere
  • 2 conserve de rosii pasate a cate 400 g fiecare
  • 500 g aluat foitaj
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Tai carnea în cubuleţe. Le presari cu piper şi puţină sare. Pui într-o pungă făina şi carnea şi le scuturi până când carnea se pudrează cu făină. Rumeneşti carnea în mai multe reprize, în uleiul încins, pe toate părţile.

Adaugi ceapa curăţată şi tocată mare, iar după un minut, restul de legume curăţate şi tăiate după cum urmează: morcovul şi păstârnacul în bucăţi mari, iar tulpinile de ţelină în bastonaşe. După 4 minute, presari mirodeniile şi stingi totul cu bere.

Adaugi conservele de roşii şi laşi preparatul să fiarbă acoperit, 2-3 ore, sub capac. Serveşti tocana ca atare sau sub formă de plăcintă. O repartizezi în vase termorezistente, pe care le acoperi cu foitaj. Ungi aluatul cu ou bătut şi îl crestezi uşor la mijloc. Coci la foc mediu, pentru 30-40 de minute.

Placinta cu carne de vita si bere

Placinta_cu_carne_de_vita_si_bere

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • reteta placinta imbatata cu bere

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    O data am facut si eu, si a iesit de te lingeai pe degete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.