Pizza vegana cu busuioc
PrinteazaPizza vegana cu busuioc din: ardei, usturoi, seminte, busuioc, ulei, sare, sfecla, patrunjel, ceapa, rosie, morcovi.
Pentru pesto:
- 2 ardei graşi roşii
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri seminte decorticate de cânepă
- 1 mână busuioc proaspăt
- 2 linguri ulei din seminţe de cânepă
- sare marină fină
Pentru blat:
- 230 g seminţe de foarea-soarelui, macinate
- 1 rădăcină sfeclă roşie
- 65 ml ulei de cocos
- 1/2 linguriţă pătrunjel verde
- sare de mare
Pentru topping:
- 1 roşie tăiată felii
- 1/2 ceapă tocată
- 1 fir apio tăiat cubuleţe
- 1 morcov ras
- 1-2 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Se coace ardeiul gras cam 30 minute la cuptorul încălzit la 150°C. Apoi se decojeşte şi se pasează cu mixerul împreună cu usturoiul, seminţele de cânepă, busuiocul proaspăt, uleiul de cânepă şi sare marină după gust.
Se prepară blatul: se rade rădăcina de sfeclă proaspătă. Se amestecă seminţele de floarea-soarelui măcinate cu sfecla rasă, ulei de cocos, pătrunjel verde şi puţină sare marină, până ce se formează biluţe de aluat.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se repartizează pe fund un strat de 5 mm din acest amestec. Se unge blatul cu pesto şi se repartizează deasupra legumele.
Se coace pizza la cuptor timp de 45 minute. Se presăra cu pătrunjel proaspăt.
Pofta buna!