Pizza turcească
PrinteazaPizza turcească din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata, ulei de masline, sare, chimen, scortisoara, rosii si ceapa.
pentru blat:
- 225 g faina
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 praf sare
- 2 linguri ulei de masline
pentru topping:
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 350 g carne tocata (de miel sau de vita)
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 praf scortisoara
- 300 g rosii
- 2 cepe frantuzesti
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din ingredientele menţionate şi 100 ml apă călduţă; se lasă la crescut 1 oră, acoperit. 2 Se încinge cuptorul la 220°C.
Carnea tocată se prăjeşte într-o lingură de ulei încins; se prăjesc tot acolo ceapa şi usturoiul tocate. Se condimentează cu sare, chimen şi scorţişoară. Se taie felii roşiile şi ceapa franţuzească.
Se mai frământă aluatul o dată, se împarte în 4 şi din fiecare porţie se întinde câte o foaie ovală. Se formează o margine.
Se repartizează deasupra carnea tocată, roşiile şi ceapa franţuzească; se stropesc pizzele cu ulei şi se coc 20 min.
Pizza turcească
Pofta buna!