Pizza cu carne tocata de vita si branza feta

Printeaza

Pizza cu carne tocata de vita si branza feta din: faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, chimion, scortisoara, fulgi de ardei iute, pasta de rosii, melasa de rodie, ardei copti, branza feta, seminte de pin.

Ingrediente:Pizza_cu_carne_tocata_de_vita_si_branza_feta

  • 500 g amestec de fainuri pentru paine
  • 1 lingurita ulei de masline, plus putin pentru aluat
  • 2 cepe medii, tocate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 250 g carne ticata de vita, fara grasime
  • cate 2 lingurite de chimion si de scortisoara macinata
  • 1 lingura fulgi de ardei iuti rosuu
  • 5 linguri pasta de rosii
  • 6 linguri melasa de rodie
  • 400 g ardei copti, tocati mare
  • 50 g branza feta, faramitata
  • 1 lingura seminte de pin

 

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul conform Instrucţiunilor de pe ambalaj (păstrează în pungă aproximativ 2 linguri din amestecul de făinuri, pentru a le presăra ulterior în tăvi şi pe suprafaţa de lucru).

Frământă-l 8-10 minute, apoi acoperă-l cu ulei, pune-l într-un bol mare şi acoperă-l.

Lasă-l la dospit până ce se dublează în dimensiuni. Cu cât e mai cald în bucătărie, cu atât va creşte mai repede, dar în general va dura 1-2 ore. Incinge cuptorul la 240°C.

Presară 2 tăvi de copt cu o parte din făina pusă deoparte şi dă-le la cuptor să se încălzească.

Incinge uleiul de măsline într-o tigaie mare. Pune în ea ceapa şi usturoiul şi căleşte-le câteva minute, până se înmoaie.

Adaugă carnea de vită şi rumeneşte-o circa 5 minute, fărâmiţând tocătura pe măsură ce se găteşte.

Scurge uleiul excedentar, dacă există. Adaugă condimentele, ardeiul, 2 linguri pastă de roşii, 5 linguri sos de rodie, sare şi piper.

Mai lasă tigaia pe foc 1 minut, apoi pune-o deoparte.

Imparte aluatul în şase. Presară restul de făină pe suprafaţa de lucru şl întinde bucăţile de aluat în blaturi cu diametrul de circa 25cm.

Scoate tăvile din cuptor şi aşază în fiecare câte 2 blaturi de pizza (va fi nevoie să le coci în tranşe).

Intinde pe blaturi restul de pastă de roşii. Pune deasupra carnea tocată, ardeii, brânza feta şi seminţele de pin.

Dă-le la cuptor 10 minute sau până când blaturile se pătrund şi devin aurii pe margini.

Stropeşte pizza cu sosul de rodie rămas şi serveşte-o.

 

Pizza cu carne tocata de vita si branza feta

Pizza_cu_carne_tocata_de_vita_si_branza_feta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.