Piure ardelenesc de cartofi

Printeaza

Piure ardelenesc de cartofi

Ingrediente:Piure ardelenesc de cartofi

  • 1 kg de cartofi
  • 3 linguri unt (poate mai mult)
  • 1 pahar mare de lapte
  • 2 linguri de zahăr
  • sare
  • 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci

 

Mod de preparare:

Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă cu zahăr şi sare.

Untul moale se freacă cu brânza de vaci şi puţin lapte, până sunt toate o pastă .

Se pun lapte fierbinte şi unt în cartofi şi se amestecă îndelung, să fie spumos-grăsos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.