Pilaf cu legume calite

Printeaza

Pilaf cu legume calite din: orez, ceapa, telina, dovlecel, gogosar, ardei, vanata, rosii, ulei, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel.

Ingrediente:Pilaf cu legume calite

  • 1 cană cu orez (300 g)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 dovlecel
  • 1 gogoşar
  • 1 ardei gras verde sau galben
  • 1 vânătă
  • 2 roşii
  • 1 pahar mic cu ulei (4-5 linguri)
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • mărar şi pătrunjel tocate împreună

 

Mod de preparare:

Spălaţi legumele, curăţaţi de coajă şi de seminţe, strângeţi totul într-un castron adânc. Separaţi ceapa.

Tocaţi ceapa peştişori şi puneţi să se călească în ulei îndoit cu apă. Lucraţi cu vasul acoperit şi lăsaţi până când scade lichidul la jumătate (10-15 min).

Tăiaţi felii sau cubuleţe: ardeii, vânătă, ţelina, dovlecelul şi usturoiul şi lăsaţi-le pentru 10 min în ulei să se călească lângă ceapă, după care mutaţi legumele într-o cratiţă mare. Adăugaţi orezul ales bob cu bob şi spălat în 2-3 ape, umpleţi cratiţa cu 4 măsuri de apă în raport cu măsura pentru orez.

Adăugaţi piper boabe şi 1 linguriţă cu sare. Puneţi cratiţa în cuptor pentru 3/4 oră la foc potrivit. Când stingeţi focul adăugaţi morcovul trecut pe răzătoarea mare, roşiile decojite şi tăiate felii şi verdeaţa tocată fin. Lăsaţi pilaful în cuptor (fără foc) încă 10 min.

Serviţi mâncarea fără pâine, cu salată de sezon.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.