Pastrav la tava cu legume

Printeaza

Pastrav la tava cu legume din: pastravi, fasole, conopida, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei de masline, dafin, ardei iute, capere, cimbru, sare, piper, mujdei de usturoi cu rosii, lipie cu cascaval ppicant.

Ingrediente:Pastrav_la_tava_cu_legume

  • 4 păstrăvi
  • 300 g fasole verde
  • 300 g conopidă
  • 3 ardei capia
  • două cepe roşii
  • 5 căţei de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • 50 ml ulei de măsline
  • două frunze de dafin
  • un ardei iute
  • 30 g capere
  • 4 crenguţe de cimbru
  • sare
  • piper
  • mujdei de usturoi cu roşii
  • lipie cu caşcaval picant

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se condimentează, se umplu cu cimbru şi câteva felii de usturoi. Fasolea verde se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se fierbe zece minute în apă cu sare.

Se scurge, se pune într-un bol împreună cu conopida tăiată în bucheţele, ardeii capia tăiaţi julien şi cepele roşii tăiate peştişori. Se adaugă uleiul de măsline rămas, sare, piper, pătrunjel cu tot cu codiţe şi restul de usturoi feliat sau lăsat întreg.

Se presară ardeiul iute tăiat rondele, caperele, frunzele de dafin şi se amestecă.

Se pune totul într-o tavă adâncă şi se introduc 20 de minute în cuptorul încins. Se scoate tava, se aşază deâsupra păstrăvii, se introduce tava din nou în cuptor şi se lasă încă 15-20 de minute sau până când este gata păstrăvul.

 

Pastrav la tava cu legume

Pastrav_la_tava_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.