Pastrav cu ciuperci sotate

Printeaza

O reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce, ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere, zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel.

Ingrediente:Pastrav cu ciuperci sotate

  • 4 păstrăvi
  • 250 ml vin alb dulce
  • 800 g ciuperci
  • 100 g unt
  • 300 g roşii cherry
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • o legătură usturoi
  • o linguriţă capere
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline
  • o legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă usturo­iul verde. Se taie şi se pasează cu blenderul. Se adaugă ulei, sare şi piper, mentă, pătrunjel, zeama de lămâie şi caperele. Se ung peştii cu acest sos, se aşază în tavă, se stropesc cu puţin vin, se adaugă şi roşiile şi se dau la cuptor.

Se curăţă ciupercile, se taie, se spală, se scurg şi se sotează în unt topit. Se stropesc cu puţină apă şi se potrivesc cu sare şi piper. La final, se adau­gă pătrunjel tocat. Se aranjea­zăpe un platou si se servesc cu pastravul frumos rumenit.

Pastrav cu ciuperci sotate

Pastrav cu ciuperci sotate

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.