Parfait cu lichior de banane

Printeaza

Parfait cu lichior de banane din: galbenusuri, lichior de banane, frisca, apa, zahar, cacao, fructe, fursecuri.

Ingrediente:Parfait_cu_lichior_de_banane

  • 8 galbenusuri
  • o lingura lichior de banane
  • 250 ml frisca lichida

pentru sirop:

  • un litru apa
  • 1350 kg zahar

pentru servit:

  • cacao
  • orice fructe
  • fursecuri

 

Mod de preparare:

Se prepară întâi siropul pentru care apa şi zahărul se pun la foc şi se lasă până ce se topeşte zahărul. Apoi se trage deoparte, se adaugă lichiorul şi se lasă la răcit. Se bat gălbenuşurile cu telul şi apoi siropul cald încă se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri.

Amestecul se pune la foc şi se amestecă până devine gros şi se prelinge pe lingură. Se trage de pe foc şi se amestecă până ce se răceşte. Se bate frişca şi se adaugă în compoziţia răcită. Se toarnă în pahare care se dau la congelator pentru 3 ore.

Se serveşte cu cacaua cernută, orice fel de fruct şi fursecuri.

Parfait cu lichior de banane

Parfait_cu_lichior_de_banane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.