Pandispan vanilat cu fulgi de ciocolata
PrinteazaPandispan vanilat cu fulgi de ciocolata din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, lapte, fulgi de ciocolata, cacao.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 1 cană cu făină
- 1 cană cu zahăr
- 3 pliculeţe cu zahăr vanilat
Pentru crema:
- 5 ouă
- 5 linguri cu făină
- 250 g zahăr
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 1 I lapte
- 1 linguriţă cu unt fulgi de ciocolată
- cacao
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă adăugând treptat zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă făina în ploaie şi gălbenuşurile. Toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi bag-o la cuptor cam 30-35 de minute.
Intre timp, pregăteşte crema de vanilie. Pune 1/2 din cantitatea de lapte la fiert, la foc mic. Freacă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi făina, adăugate treptat. Subţiază cu cealaltă 1/2 de lapte. Toarnă totul peste laptele pus la fiert şi amestecă, până când crema se îngroaşă, la de pe foc şi lasă să se răcească.
Bate spumă albuşurile, adaugă-le în cremă, pune şi untul şi amestecă bine.
Când blatul e gata, lasă-l să se răcească, după care taie-l în trei. între blaturi, întinde crema de vanilie. Pe ultimul strat de cremă, presară cacao şi fulgi de ciocolată.
Pofta buna!