Pachetele de primavara cu legume si susan 

Printeaza

Pachetele de primavara cu legume si susan din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi, tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.

Ingrediente pentru umplutura:Pachetele de primavera cu legume si susan

  • 4 cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde)
  • 1 lingura de ulei
  • 3/4 cana praz taiat felii subțiri
  • 1 lingura de ghimbir tocat
  • 1 cațel de usturoi, cojit si tocat
  • 1 cana tofu, bucatele
  • 1/2 ceasca arpagic
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1/4 lingurita sare

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1/2 cana de apa
  • 50 galuște rotunde (se gasesc sub forma de pachete sau puteti folosi foi de placinta)

Ingrediente pentru sos:

  • 2-3 bucati praz taiat felii
  • 1/4 ceasca otet de orez
  • 1/4 ceasca sos de soia
  • 1 lingura ulei de susan

Ingrediente pentru a gati pachetelele:

  • 1-2 linguri de ulei
  • 1/4-1/2 cana apa

 

Mod de preparare:

Pregatiți legumele: taiati capetele de la sparanghel, spalati bine, spalati si fierbeti mazarea si fasolea verde 5 minute.

Se incinge in wok o lingura de ulei și se adauga ceapa, ghimbirul și usturoiul. Gatiti timp de un minut, apoi se adauga legumele si gatiti 4-5 minute.

Adauga tofu și arpagicul și se fierbe aproximativ 1 minut. Se condimentează cu sare și se transfa intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul in exces.

Lasati sa se raceasca in strecuratoare timp de 15 minute. Dupa gust mai adaugati condimente și se adauga ulei de susan. In 2 tavi asezati hartie de copt si pulverizati ulei. Amestecati amidonul de porumb și apa intr-un castron mic.

Scoateți foile din pachet. Pueriati cu amestec de amidon si apa. Puneti in mijloc 1-2 lingurite de umplutura si lipiti marginile.

Repetati pana cand terminati umplutura. Ar trebui sa va iasa aproximativ 50 de pachetele. Puneti in tavi pentru a nu se lipi pe masura ce le asamblati.

Preparati sosul amestecand toate ingredientele. Pastrati deoparte. Se incalzeste ulei in wok si gatiti pachetele pe ambele parti aproximativ 3-4 minute.

Dupa ce le-ati terminat de prajit in ulei adaugati apa, lasati sa fiarba si scufundati pachetele pentru aproximatv 2 minute in vasul pe care il acoperiti.

Transferati pe un platou, garnisiti cu sos si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.