Oua pe pat de ceapa prajita cu sos

Printeaza

Oua pe pat de ceapa prajita cu sos din: ceapa, ulei de floarea soarelui, otet de vin, oua, mustar, otet de vin vechi, verdeturi, sare si piper macinat.

Ingrediente:Retete_1

  • 2 cepe medii
  • 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri cu otet de vin
  • 4 oua

pentru sos:

  • 1 lingura cu mustar
  • 1 lingura cu otet de vin vechi
  • 2 linguri cu verdeturi tocate (patrunjel, tarhon etc)
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Preparaţi sosul. Amestecaţi într-un bol muştarul cu oţetul de vin şi puţină sare, apoi încorporaţi brînza de vaci, bătînd bine cu o furculiţă pentru a obţine un amestec onctuos. Piperaţi, adăugaţi verdeţurile tocate şi amestecaţi. Puneţi deoparte.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Rumeniţi ceapa într-o tigaie cu ulei, timp de 5-10 minute, pe foc mediu, amestecînd continuu. Scoateţi ceapa cu o spumieră şi scurgeţi-o în hîrtie absorbantă.

Turnaţi oţetul într-o cratiţă cu 1,5 I apă şi puneţi la fiert. Spar­geri ouăle într-o cană, unul după altul, şi daţi-le drumul încet în lichidul care clocoteşte uşor. Lăsaţi să fiarbă fiecare ou timp de 3-5 minute, adunînd, cu o lingură, albuşul în jurul gălbenuşu­lui. Scoateţi ouăle cu atenţie,pe rînd, cu ajutorul unei spumiere, şi puneţi-le pe hîrtie absorbantă.

Intindeti ceapa prăjită pe 4 farfurii şi aşezaţi 1 ou pe fiecare far­furie. Acoperiţi cu sos de muştar cu verdeţuri. Serviţi călduţ sau rece, ca antreu, cu salată verde.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu e buna ceapa prajita, de cate ori sa va zic asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.