Pasca traditionala cu branza de vaci

Printeaza

Pasca traditionala cu branza de vaci din: aluat, oua, ulei, branza de vaci, zahar, stafide, oua, gris, rom.

Ingrediente:

  • 500 g aluat de cozonac
  • 1 gălbenuş pentru uns pasca
  • 1 lingură ulei pentru uns tava

Pentru umplutură:

  • 1/2 kg brânză de vaci dulce
  • 1 cană zahăr
  • stafide
  • 3 ouă
  • puţin griş
  • rom sau esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Freci brânza de vaci cu zahărul, stafidele înmuiate în rom, ouăle bătute spumă şi grisul. împărţi aluatul în două.

Din jumătate întinzi o foaie cât tava, pe care o aşezi în tava unsă cu ulei, iar din cealaltă jumătate, împleteşti un colac, pe care îl aşezi în jurul foii, şi o cruce pe care o aşezi peste umplutură în mijlocul tăvii.

Torni umplutura, pui crucea din aluat şi ungi toată pasca cu gălbenuş.

Dai tava la cuptorul încălzit pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.