Ouă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată

Printeaza

Ouă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată

Ingrediente:Ouă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată

  • 12 ouă
  • 800 g cartofi
  • 150 g unt
  • 120 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • sare
  • nucşoară rasă
  • 1/4 l lapte,
  • 50 g limbă fiartă afumată
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb in apă cu sare. Se strecoară, se dau prin sită şi se amestecă (fierbinţi) cu 60 g făină, 30 g unt, gălbenuşu­rile, nucşoara, sare şi puţin zahăr.

Se fac 12 chifteluţe şi se prăjesc in unt. Se aşază pe un platou şi pe fiecare se pune cate un ou fiert cald , curăţat de coajă.

Ouăle se napează cu sos alb (făcut din 60 g făină, 30 g unt, 1/4 1 lapte şi sare) şi deasupra se pune cîte o felie de limbă rotunjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.