Orez cu legume, soia si arahide

Printeaza

Orez cu legume, soia si arahide din: felii mici de soia texturată, supă de legume, usturoi, cepe verzi, ulei de arahide, morcovi, zahăr brun, arahide nesărate, sos de soia, apă, unt de arahide, orez înăbuşit.

 

Ingrediente:Orez_cu_legume_soia_si_arahide

  • 80 g felii mici de soia texturată
  • 100 ml supă de legume
  • 4căţei de usturoi
  • 3 cepe verzi
  • 3 linguiri ulei de arahide
  • 3 morcovi mari curăţaţi şi tăiaţi fâşii
  • 300 g ceapă verde curăţată
  • 100 g arahide nesărate
  • 1 lingură zahăr brun
  • 5 linguriţe sos de soia
  • 5 linguri apă
  • 1/2 lingură unt de arahide
  • 1 kg orez înăbuşit

 

Mod de preparare:

Se aşază bucăţile de soia texturată într-un bol şi se opăresc cu supă clo­cotită. Se lasă să se în­moaie puţin.

Se taie felii căţeii de us­turoi.

Se curăţă ceapa ver­de, se taie rondele şi jar­tea verde se pune deoparte.

In wok se amestecă mai întâi zahărul cu sos ele soia, apă şi unt. Se dă în clocot amestecul şi se toarnă în boluri.

Se şterge tigaia şi se toarnă în ea 1 lingură de ulei; se prăjesc feliile de soia scurse în prealabil de zea­ma pe care nu au absorbit-o.

Se scot apoi şi se aşază în sos.

Se încinge o lingură de u|ei şi se prăjesc mai întâi morcovii, apoi, după cca 2 min., se adaugă ceapa şi usturoiul şi se prăjesc puţin împreună. Se pun deoparte.

In restul de ulei se pră­jesc puţin arahidele şi se adaugă toate celelalte ingrediente, cu tot cu soia şi 4 sosul ei şi se acoperă va­sul cu un capac; se lasă să se înăbuşe puţin.

Se re­partizează apoi în boluri, cu orez şi se presară dea­supra rondele sau fire de ceapă verde.

Orez cu legume, soia si arahide

Orez_cu_legume_soia_si_arahide

Pofta buna!

 

 

 

Orez cu Șofran și Mazăre

Orez cu Șofran și Mazăre din: orez basmati, sofran, mazare, ceapa, ustuori, supa de legume, sare, piper, ulei de masline. Perfect pentru zilele când dorești să aduci un strop de culoare și aroma sofisticată a șofranului pe masa de prânz sau cină, acest fel de mâncare îmbină simplitatea cu gustul desăvârșit. Orezul parfumat cu șofran, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.