Orez basmati cu caju

Printeaza

Orez basmati cu caju din: orez basmati, ulei, seminte de chimen, dafin, cardamom, cuisoare, ceapa, morcov, mazare, porumb, cajuu, pudra de chimen, sare.

Ingrediente: Orez basmati cu caju

  • 225gr orez basmati
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 2 frunze de dafin
  • 4 pastai cardamom
  • 4 cuisoare
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov tocat
  • 50gr mazare
  • 50gr porumb
  • 25gr cajuu
  • 1/4 lingurita pudra de chimen
  • sare

 

Mod de preparare:

Spalati foarte bine orezul si apoi lasati intr-un bol cu apa rece pentru 30 de minute.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si rumeniti semintele de chimen pentru 2 minute. Adaugati dafin, cardamom si cuisoare si mai rumeniti 2 minute. Incorporati ceapa si gatiti 5 minute. Adaugati morcovul si gatiti 3-4 minute.

Scurgeti orezul si adaugati in tigaie, impreuna cu mazarea, porumbul si caju. Gatiti 4-5 minute.

Adaugati 675ml apa, pudra de chimen si sare. Amestecati, acoepriti cu un capac si fierbeti timp de 15 minute. Lasati sa se odihneasca 10 minute, apoi serviti cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.