Nucile caju

Printeaza

Nucile caju

nucile cajuCopacul veşnic verde care produce nucile caju provine din Brazilia, însă poate fi cultivat în orice regiune cu climă caldă şi umedă. Nucile numite caju în portugheză au forma unor rinichi şi cresc fiecare într-o coajă separată, care conţine un ulei extrem de caustic. îndepărtarea cojii poate fi dificilă, dacă nu se procedează corect.

Colonizatorii portughezi au preluat tehnica folosită de populaţia indigenă; ei prăjeau cojile la foc deschis, pentru a elimina substanţa toxică.

După ce şi-au însuşit această tehnică, în secolul XVI portughezii au adus în India, aceste nuci delicioase şi bogate în uleiuri.

India este, în prezent, una dintre cele mai mari producătoare de nuci caju, alături de Vietnam, Brazilia si Nigeria.

Nucile caju prăjite sunt un ingredient de largă folosinţă în bucătăria asiatică. Având un conţinut bogat de uleiuri, din ele se poate prepara o pastă de întins pe pâine, asemănătoare untului de arahide. Aceste nuci sunt delicioase şi în combinaţie cu ciocolată cu lapte sau cu ierburi aromate, precum rozmarinul şi cimbrişorul.

Indiferent de numele pe care îl poartă, cashu, casho sau caju, nucile acestea sunt un aliment delicios şi sănătos.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.