Negresa cu crema si glazura

Printeaza

Negresa cu crema si glazura din: oua, zahar brun, unt, ciocolata amaruie, esenta de vanilie, faina, praf de copt, ulei, zahar pudra, amidon, fulgi de ciocolata, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, frisca, esenta de rom.

Ingrediente:Negresa_cu_crema_si_glazura

pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar brun
  • 300 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 10 ml ulei

pentru crema:

  • 400 g unt
  • cate 200 g lapte praf, zahar pudra, amidon si fulgi de ciocolata
  • 1 lingura esenta de vanilie

pentru glazura:

  • 2 bucati ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura esenta de rom

 

Mod de preparare:

Topeşti ciocolata cu ule-iul şi o laşi să se răcoreas-că. între timp, mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul, adaugi pe rând esenţa de vanilie, ouăle, făina, praful de copt şi, la final, ciocolata topită.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 30×40 cm, torni compoziţia obţinută şi coci blatul circa 35 de minute, la foc mediu. Probezi dacă s-a copt, cu scobitoarea. Laşi blatul copt să se răcească în tavă.

Pentru cremă, mixezi untul moale, la temperatu-ra camerei, cu zahărul pudră, laptele praf, amidonul şi esenţa de vanilie. La final, încorporezi fulgii de ciocolată. Torni crema obţinută peste blatul răcit si introduci tava in frigider pentru 1 ora.

Pentru glazură, topeşti ciocolata împreună cu frişca lichidă, pe baie de abur. Torni şi esenţa de rom şi laşi la răcorit. Când glazura este doar călduţă, o torni peste cremă, nivelezi şi păstrezi prăjitura în frigider pentru 5 ore. O porţionezi cu un cuţit încălzit în apă fierbinte.

Negresa cu crema si glazura

Negresa_cu_crema_si_glazura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.