Negresă cu cocos

Printeaza

Negresă cu cocos din: apa, faina, zahar, tos, ulei, oua, cacao, miez de nuca, nuca de cocos, esenta de rom, praf de copt, cirese confiate, mere, sare, frisca.

Inrgediente:Negresa_cu_cocos

  • 300 ml apa
  • 400 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 150 ml ulei
  • 4 oua
  • 50 g cacao
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g nuca de cocos
  • o lingura cu esenta de rom
  • un pliculet praf de copt
  • 100 g cirese confiate
  • doua mere
  • sare
  • frisca

 

Mod de preparare:

Merele se spala se curata de ccoajă şi căsuţa cu seminţe şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol se mixează ouăle cu zahărul tos şi un sfert de linguriţă cu sare până îşi dublează volumul.

Se adaugă apa, uleiul de floarea-soarelui, cacaua şi praful de copt. Se presară nuca de cocos şi miezul de nucă tocat mărunt sau măcinat.

Se adaugă esenţa de rom, cireşele confiate tocate mărunt, merele rase şi făina. Se amestecă totul cu un tel, se toarnă întro tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei si presarata cu faina.

Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mediu 35-40 de minute sau pana cand introducem o scobitoare in aluat si aceasta iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava complet, se taie bucati potrivit de mari si se serveste.

Prajitura se serveste simpla su decorata cu frisca mixata.

Negresă cu cocos

Negresa_cu_cocos

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.