Napoleon de foie gras, panepist si tarta de mere
PrinteazaNapoleon de foie gras, panepist si tarta de mere din: ficatd e rata, otet balsamic, untura de rata, fructe confiate, faina, miere, scortisoara, nucsoara, cardamom, tarta de mere, zmeura.
Ingrediente:
- 230 g ficat de rata
- 300 ml otet balsamic
- untura de rata
-pentru panepist:
- 150 g fructe confiate
- 400 g faina
- bicarbonat stins
- 250 ml apa
- 150 g miere
- 100 g zahar
- scortisoara
- nuscsoara
- cardamom
- anason
- 30 ml pastis (lichior din plante aromate)
pentru decor:
- 1 tarta de mere
- zmeura
- otet balsamic
Mod de preparare:
Ficatul de rata se face la tigaie in putina untura de rata.
Separat se pregateste panepistul din faina amestecata cu fructele confiate si bicarbonatul.
Intr-o alta tigaie se fierbe apa si se adauga scortisoara, nucsoara, cardamonul, anasonul, cuisoare si pastisul.
Cand se raceste apa aromata, se amesteca bine cu celelalte ingrediente, iar compozitia rezultata se pune in forme de terina si se baga la cuptor.
Se aseaza pe platou, impreuna cu ficatul de gasca si tarta de mere.
Se orneaza cu zmeura si otet balsamic.
Pofta buna!
Nu am facut nicio reteta cu ficat de rata. Napoleon de foie gras pare o reteta rafinata, merita sa o reproduc si eu.