Muschiulet de vita si ciuperci

Printeaza

Muschiulet de vita si ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, salată, sunca, cartofi, ou, sare, piper, nucşoară, unt, aluat, crutoane, faina, marar.

Ingrediente:Muschiulet de vita si ciuperci

  • 1,5 kg muşchi de vita
  • 500 g ciuperci
  • 6 bucăţi de salată verde
  • 100 g şuncă crudă
  • 300 g cartofi
  • 3 gălbenuşuri
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 250 g unt
  • 200 g aluat (foitaj)
  • 8-10 crutoane rotunde prăjite
  • 1/2 lingură de făină
  • mărar verde

Mod de preparare:

Curăţaţi muşchiul de pieliţe, înăbuşiţi-l câteva minute în unt apoi daţi-l la rece.

Tot în unt căliţi cozile de ciuperci, care au fost bine spălate şi tăiate mărunt. Daţi-le apoi cu sare şi piper, amestecaţi-le cu 2 linguri de sos alb legat şi lăsaţi-le tot la rece.

Intindeţi foitajul dreptunghiular, puneţi muşchiul pe foitaj, aşezaţi ciupercile, apoi înveliţi cu foitajul.
Puneţi acest semipreparat în tavă şi ungeţi cu gălbenuş; din resturile de foitaj, faceţi câteva figurine, cu care decoraţi.

Daţi la cuptor pentru 25-30 de minute.

Tăiaţi muşchiul în felii, puneţi-le pe platou, decoraţi cu cartofi, ciuperci călite, sâiată verde, unt şi şuncă crudă.
Separat, în sosieră, aduceţi un sos picant.

Este un preparat adorat la toate vârstele.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.