Musaca cu soia

Printeaza

Musaca cu soia din: cartofi, ulei, suc de rosii, menta, sare, soia, ceapa.

Ingrediente:Musaca cu soia

  • 1 kg cartofi
  • 6 linguri cu ulei
  • 1 cană cu suc de roşii
  • mentă
  • sare
  • 100 g soia granule
  • 1 ceapă mare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi cartofii, fierbeţi-i în apă caldă cu sare timp de 25 minute.

Fierbeţi 15 minute granulele de soia (lucraţi pe foc mic, se umflă şi ies din vas foarte uşor), răciţi-le şi puneţi-le într-o cratiţă cu o ceapă tocată, 1/2 din cantitatea de ulei, puţină sare şi mentă uscată, bine fărâmiţată.

Când ceapa devine transparentă, trageţi cratiţa, adăugaţi 1/2 din sucul de roşii, lăsaţi să se răcească.

Faceţi piure din cartofii fierţi, aşezaţi jumătate într-o formă unsă cu uleiul rămas, acoperiţi cu soia, încheiaţi cu restul de piure şi coloraţi cu sucul rămas. Puneţi musacaua în cuptorul cald pentru 30 minute.

Serviţi mâncarea caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.