Musaca cu soia
PrinteazaMusaca cu soia din: cartofi, ulei, suc de rosii, menta, sare, soia, ceapa.
- 1 kg cartofi
- 6 linguri cu ulei
- 1 cană cu suc de roşii
- mentă
- sare
- 100 g soia granule
- 1 ceapă mare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi cartofii, fierbeţi-i în apă caldă cu sare timp de 25 minute.
Fierbeţi 15 minute granulele de soia (lucraţi pe foc mic, se umflă şi ies din vas foarte uşor), răciţi-le şi puneţi-le într-o cratiţă cu o ceapă tocată, 1/2 din cantitatea de ulei, puţină sare şi mentă uscată, bine fărâmiţată.
Când ceapa devine transparentă, trageţi cratiţa, adăugaţi 1/2 din sucul de roşii, lăsaţi să se răcească.
Faceţi piure din cartofii fierţi, aşezaţi jumătate într-o formă unsă cu uleiul rămas, acoperiţi cu soia, încheiaţi cu restul de piure şi coloraţi cu sucul rămas. Puneţi musacaua în cuptorul cald pentru 30 minute.
Serviţi mâncarea caldă.
Pofta buna!