Muraturi: Varza tocata

Printeaza

Muraturi – Varza tocata din: varza, sare, hrean, marar, hrean.

Ingrediente:Muraturi: Varza tocata

  • varză înfoiată
  • sare
  • hrean
  • mărar uscat cu seminţe
  • hrean
  • celofan sau folie adezivă

 

Mod de preparare:

Varza trebuie să fie foarte proaspătă, pentru că aşa este mai suculentă. Se folosesc deobicei verzele înfoiate cu frunzele rare.

Se aruncă frunzele veştede de deasupra şi se toacă mărunt restul verzei. Se aşează în borcan floare de mărar uscată şi bucăţi de hrean, apoi varza tocată, bine îndesată. Deasupra se pune mărar uscat cu floare şi două scândurele.

Se prepară o saramură din 45 g sare la un litru de apă şi când s-a dizolvat toată sarea se toarnă în borcan. Se leagă cu folie adezivă sau cu celofan. După două-trei zile se controlează şi, dacă varza a mai scăzut, se mai adaugă varză tocată şi se leagă la loc.

A doua sau a treia zi se începe vânturarea, care se repetă din două în două zile până când varza s-a acrit bine.

Se închide borcanul şi se aşează la păstrat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.