Morcovi cu menta, usturoi si naut

Printeaza

Morcovi cu menta, usturoi si naut din: naut, morcovi, unt, usturoi, patrunjel, menta, sare.

Ingrediente:Morcovi_cu_menta_usturoi_si_naut

  • 200 g năut
  • 3 morcovi medii
  • 75 g unt
  • 1 căţel de usturoi
  • pătrunjel
  • mentă pentru decor
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune năutul într-un castron și lasă-l peste noapte la înmuiat. Fierbe-l în apă cu sare 30 de minute.

Strecoară-l și ţine-l la temperatura camerei până ce se răcește. Separat, fierbe morcovii în coajă 20-25 de minute.

Scurge-i, curăţă-i și taie-i în rondele.

Amestecă rondelele de morcov cu năutul și usturoiul. Pune apoi într-o tigaie și călește câteva minute în unt topit.

Toacă pătrunjelul și adaugă-l peste sote. Înainte de servire ornează cu mentă proaspătă.

Morcovi cu menta, usturoi si naut

Morcovi_cu_menta_usturoi_si_naut

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prăjitură de morcovi condimentată

O reteta savuroasa de Prăjitură de morcovi condimentată din: ulei de rapita, faina, praf de copt, amestec de condimente, zahar brun, morcovi, cartofi, stafide, oua, siropd e agave, suc de portocale, branza quark, zahar pudra si coaja de portocala. Ingrediente: 125 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 300 g faina integrala 2 lingurite […]

 

Salata de morcovi cu menta si chimion

Salata de morcovi cu menta si chimion din: apa din flori de portocal, chimion, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, morcovi, frunze de menta. Ingrediente: 1/2 lingurita apa din flori de portocal 1/2 lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline extravirgin zeama de la 1/2 lamaie 500 g de morcovi, dati prin […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Asta-mi suna si arata a gustare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.