Mini chec cu cirese

Printeaza

Mini chec cu cirese din: zahar tos, faina, praf de copt, unt, migdale, cirese, suc de mere, sare, ciocolata neagra, nuca, stafide, sos de lamaie, fructe.

Ingrediente:Mini chec cu cirese

  • 150 g zahar tos
  • 130 g faina
  • 3 oua
  • un pliculet praf de copt
  • 100 g unt
  • 100 g migdale
  • 400 g cirese
  • 50 ml suc de mere
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g miez de nuca
  • 25 g stafide
  • sos de lamaie
  • fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixează untul moale cu ouăle, zahărul tos, zahărul vanilinat şi sarea până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă sucul de mere, praful de copt, făina şi se mixează până la omogenizare.

Se presară stafidele, se adaugă cireşele curăţate de sâmburi şi ciocolata neagră ruptă bucăţele sau tocată mărunt.

Se adaugă migdalele şi miezul de nucă măcinate sau tocate mărunt, se amestecă bine cu o lingură şi se pune din aluat în forme de brioşă unse cu unt.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit circa 30-40 de minute.

Se lasă să se răcească cinci minute în forme, se scot pe un grătar şi se lasă să se răcească complet. Se servesc cu un sos de lamaie sau cu o salata de fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.