Mere coapte umplute cu jeleu

Printeaza

Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu.

Ingrediente:Mere coapte umplute cu jeleu

  • 6 mere mari
  • 2 pere
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g orez
  • 1 praf de sare
  • scorţişoară
  • zahăr vanilinat
  • 50 g jeleu de pere
  • 20 g unt pentru tavă

 

Mod de preparare:

Speli orezul şi îl pui la fiert cu laptele, sarea, 75 g zahăr şi aromele. După ce boabele absorb tot laptele, adaugi perele, în prealabil decojite, tăiate cubuleţe şi călite cu zahărul rămas.

Speli merele şi le scoţi miezul. Le umpli cu orezul şi le aşezi în tava unsă cu unt. Le presari cu scorţişoară şi le coci la foc mediu, timp de 1/2 oră.

Le serveşti decorate cu jeleu de pere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.