Mere coapte umplute cu nuca

Printeaza

Mere coapte umplute cu nuca din: mere, unt, zahar, dulceata de visine sau cirese, fulgi de migdale, nuca.

Ingrediente:Mere_coapte_umplute_cu_nuca

  • 4 mere potrivit de mari
  • 20 – 30 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguriţe dulceaţă de vişine sau de cireşe
  • 3-4 linguri cu fulgi de migdale sau nucă tocată

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Speli merele, le cureţi de coajă, doar 1-2 cm în jurul codiţei. Le cureţi apoi cu vâr­ful unui cuţit şi de seminţe, având grijă să nu se străpungă la bază. Amesteci dulceaţa cu fulgii de migdale sau de nucă tocată.

In fiecare măr, pui câte un vârf de cuţit de unt, apoi presari câ­teva cristale de zahăr şi le umpli cu câte o linguriţă de dulceaţă amestecată cu fulgi de migdale. Aşezi merele astfel umplute într-un vas cu unt, ales după dimen­siunea merelor.

Coci merele în cuptorul încins, la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute. Merele sunt bine coapte, dacă le poţi străpunge uşor cu o scobitoare.

Cand serveşti merele, le poţi tăia în două.

 

 

Mere coapte umplute cu nuca

Mere_coapte_umplute_cu_nuca

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.