Mâncărică de pui

Printeaza

Mâncărică de pui din: piept de pui, morcovi, dovlecel, ardei capia, ceapa verde, usturoi, rosii, telina, ardei iute, pasta de tomate, ulei, malai, varza rosie.

Ingrediente:Mancarica_de_pui

  • doua piepturi de pui
  • doi morcovi
  • un dovlecel
  • doi ardei capia
  • doua legaturi ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 4 rosii
  • o telina mica
  • o tija de telina
  • un ardei iute mic
  • o lingura cu pasta de tomate
  • 200 ml ulei
  • malai
  • varza rosie

 

Mod de preparare:

Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt. Dovleceii se spală, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol.

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg şi se taie bucăţele. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi ţelina, se călesc două minute, apoi se adaugă ardeii şi dovleceii. Se ţin pe foc până încep să capete o culoare aurie, se adaugă carnea de pui şi se condimentează.

Se prăjeşte totul cinci minute, se adaugă roşiile date prin râzătoare şi pasta de tomate dizol¬vată în două căni cu apă. Se fierbe totul până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se verifică de gust, se adaugă tija de ţelină tocată mărunt, ceapa şi usturoiul tocate şi se mai fierb zece minute.

Se serveste calda, cu mamaliga sau salata de varza rosie.

Mâncărică de pui

Mancarica_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.